VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

BESPREKORAN RADNI PROCES

BESPREKORAN RADNI PROCES

Sudopera je srce svake kuhinje, jer tu se nalazi voda. Zato bi njena pozicija u kuhinji trebala da bude centralna i jako dobro isplanirana. Da li samo brzinski želite da operete voćku, da pripremite sastojke za rernu ili lonac, ili pak da perete posuđe nakon obavljene večere – mnoge radnje u kuhinji se obavljaju upravo nad i oko sudopere. Da bi ovi procesi mogli besprekorno da funkcionišu, trebalo bi uzeti u obzir naredne savete.


 

Saveti za besprekorni radni proces

Nad sudoperom se otpočinje i završava skoro svaka rutina kuvanja. Upravo zbog toga, i zato što u kuhinji treba sve da bude na dohvat ruke, sudopera treba da je dobro pristupačna i da je centralno pozicionirana u kuhinji. Pri tom ima smisla da se oko sudopere pravi dovoljno prostora za rad. Pre svega veća radna površina između sudopere i grejne ploče je važna. Ipak će se ovde dosta toga odvijati, kao što je npr. odlaganje  opranih sastojaka i sitno seckanje istih. Zato je posebno praktično kada je prostor između sudopere i grejne ploče velik kako bi mogle čak i dve osobe da dele rad pri pripremi večere.