VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Slavina ispred prozora

Slavina ispred prozora

Iskoristite prostor ispod kuhinjskog prozora na najbolji mogući način. 


Da li ste znali da provodite između 60% do 70% svog vremena u kuhinji nad sudoperom. Ljušćenje, seckanje, pranje, oceđivanje, ispiranje – kako bi bilo da sve to možete da radite dok uživate u pogledu kroz prozor?Ali kako otvoriti prozor od slavine? Ne brinite, postoje slavine koje možete pomeriti u svega nekoliko pokreta. U sledećim redovima ćete pronaći BLANCO slavine koje se mogu montirati ispred prozora. Neke se spuštaju, neke izvlače a neke sklope. Ako želite model sa crevom koje se izvlači ili vam je potrebna slavina sa niskim pritiskom, nema potrebe da brinete. BLANCO misli na sve.Šta treba da znate ako planirate da stavite sudoperu ispod prozora? 


Ako želite da svoju sudoperu postavite ispod prozora, izbor adekvatne slavine predstavljaće pravi izazov. Mnogi kuhinjski prozori se otvaraju prema unutra, tako da bi konvencionalne slavine jednostavno bile na putu. Slavine koje se mogu ukloniti, spustiti ili sklopiti su idealno rešenje, a najbolje od svega je što kao i konvencionalne kuhinjske slavine, one dolaze u različitim dizajnima.

 


Važni saveti za planiranje slavine koja se montira ispred prozora u kuhinji.


1. Odlučite se za robusne materijale. Slavine koje se montiraju ispod prozora se često pomeraju, tako da moraju biti posebno stabilne i otporne na udarce. Iz tog razloga najbolje je izabrati modele sa hromiranim ili nerđajućim čelikom.


2. Planirajte dovoljno prostora. Ne zaboravite da planirate razmak između sudopere i prozorskog krila. U zavisnosti od vašeg modela kuhinjske slavine, ovo bi trebalo da bude između 2,5 i 6,5 centimetara.


3. Obratite pažnju da li imate bojler za toplu vodu ili vam topla voda dolazi iz zida. Nisu sve slavine koje se mogu montirati pod prozor pogodne za kombinovanje sa bojlerom za toplu vodu. Ako je to slučaj, potrebna vam je slavina za mešanje niskog pritiska.


4. Nemojte praviti kompromise u pogledu pogodnosti. Ako mnogo kuvate, preporučujemo slavinu sa tušem za izvlačenje. Lako ih je uočiti među BLANCO modelima, jer imaju u svom imenu dodatak ‘’-S’’.


5. Budite svesni interakcije između sudopere i slavine. Na primer, trebaće vam dve rupe za slavinu ispod prozora koja se spušta. Sudopera sa bočno postavljenom kuhinjskom slavinom su takođe pametna opcija. U našim prodavnicama će vam uvek dati preporuku šta je najbolje za vas.

 

Jednostavno izvucite slavinu i odložite je u stranu. 


Odložive slavine predstavljaju praktičnu, jeftinu opciju. Oni se postavljaju sa fleksibilnim crevom koje vam omogućava da jednostavno izvučete slavinu vertikalno iz sudopere i položite je na stranu. 

BLANCO slavine sa ovom funkcijom su TIVO-F, TIVO-S-F. TIVO-S-F je dostupan u verzijama za nizak i za visok pritisak. Ovu funkciju ima i LANORA-S-F.  Mali detalji kao što su radijalno brušene površine operativnih elemenata upotpunjuju plemeniti ukupni utisak.

 


 

Spusti i gotovo.


Jedan pokret, i vaš prozor je bez prepreka. Slavine ispod prozora koje se spuštaju su praktične i graciozne, dok ih njihov moderan dizajn čini pogodnim za svaku kuhinju. Ako tražite posebno elegantno i funkcionalno rešenje, ove slavine su pravi izbor za vas. BLANCO ELOSCOPE-F je ravnog dizajna i kada se spusti, u ravni je sa ivicom sudopere. Za ugradnju su potrebne dve rupe na radnoj površini, a morate voditi računa da ostavite dovoljno slobodnog prostor u kuhinjskom ormariću kako bi se slavina mogla spustiti do kraja.
Sklopite slavinu u jednom potezu. 


Treća vrsta slavina koje se mogu montirati ispod prozora su sklopive slavine. Njih jednostavno oborite na sudoperu i tako oslobodite put prozorskom krilu. U BLANCO asortimanu postoje dve ovakve slavine: CORESSA-F lučnog oblika i LARESSA-F L oblika.

 

Ako slavinu obarate u sudoperu, jednostavno je samo spustite, a ako je obarate na deo za ceđenje, okrenete izlivni deo slvine u stranu i nakon toga isti oborite dole. Bez obzira koji model da odaberete, BLANCO slavine za montiranje ispod prozora otvaraju nove mogućnosti. Uživajte u planiranju vaše kuhinje bez ograničenja zajedno sa nama.