VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Kako odabrati slavinu?

Kako odabrati slavinu?

Uz BLANCO sve teče glatko.

Kao centralni izvor vode u kuhinji, slavina je nešto što najčešće koristimo u kuhinji, čak 75 puta dnevno. Popij čašu vode, sipaj vodu za kafu, operi jabuku, operi ruke, napuni lonac, operi tiganj, isperi salatu i još mnogo toga, slažete se? 

Pored toga ona je i naistaknutiji deo vaš kuhinje i prva stvar koju uočimo kada pogledamo ovu prostoriju. Ovo jasno vodi do toga da je izbor slavine itekako važan. Svako svestan važnosti slavine u kuhinji neće pristati na kompromise kada su njen kvalitet, funkcionalnost i dizajn u pitanju. 

Jednostavnost korišenja.

Slavine sa jednom ručicom su postale znatno dominantnije u odnosu na, ranije popularne, sa dve ručice. Jedna ruka vam je dovoljna da regulišete i temperaturu i jačinu mlaza, dok vam je druga ruka slobodna za druge stvari. To nije jedina prednost, podešavanje adekvatne temperature vode kada imate dve ručice može da potraje, dok je sa jednom ručicom to čas posla. 

 

Povećan opseg rada.

Slavine sa opcijom izvlačenja creva ili creva koje je mobilno, značajno povećavaju opseg rada. Čak i izvan sudopere, ako je to potrebno. Napunite lonac vodom iako je sudopera puna prljavog posuđa. Operite veliki pleh bez mučenja i teškog manevrisanja ovom ogromnom posudom. Isperite oceđivač sudopere očas posla.

A ako slavina ima dodatno opciju promene mlaza dobijate dodatnu vrednost pri ispiranju povrća i voća. 

 

Pametne slavine.

Slavine sa opcijom tuša i dva mlaza su postale već uobičajna pojava. Ono što ostavlja bez daha su slavine koje imaju funkcije koje su do skoro bile nezamislive. Ove ''pametne'' slavine će vas zaista oduševiti. 

Da li ste znali da postoji slavina koja se može aktivirati i deaktivirati putem senzora?  BLANCO SOLENTA-S Senso

A u današnje vreme, sve većeg problema sa čistom pijaćom vodom, kraljice BLANCO ponude slavina su takozvane filter slavine koje se priključe i na dovod vode ali i na filter za prečišćavanje, pa tako u jednoj slavini, putem dva potpuno odvojena creva i na dve odvojene ručice imate i filtriranu vodu i vodu iz vodovoda.

Saznajte više od funkcijama BLANCO filter slavina.

 

Slavine koje mogu još više.

Imate prozor u kuhinji i idelano rešenje je da se ispod njega postavi sudopera. Ali kako ćete otvoriti prozorsko krilo od slavine? Određene BLANCO slavine imaju tako fantastične mogućnosti o kojima niste ni sanjali. 

Sa specijalnim "prozorskim slavinama" vaš problem je nestao u čas, jer ove slavine možete da spustite, skinete, savijete i ta-da, nema prepreke prozorskom krilu.  

Kliknite ovde da biste saznali više o slavinama ispod prozora.

 

Raznolikost u dizajnu, obliku i boji.

BLANCO slavine postoje u raznim izvedbama. Pored fokusa na kvalitet i funkcionalnost, ovaj renomirani nemački brend veliku pažnju poklanja dizajnu. Za neke od njih nagrađeni su mnogostrukim nagradama.

Kada odličite koje funkcije želite da ima vaša slavina, sledeće je izbor one koja vam se najviše dopada i odgovara vašem stilu. BLANCO asortiman nudi toliko različitih oblika, površina i boja. Da li želite hrom ili inox look, ili je možda vaša želja da uklopite boju slavine sa vašom BLANCO silgranit sudoperom.

Ali BLANCO je otišao korak dalje pa u našem asortimanu  možete izabrati moderne mat crne slavine, koja prosto ne ostavljaju ravnodušnim nikoga.

(klinknite da otkrijete sve mat crne slavine iz naše ponude)

Ili ćete se zaljubiti u saten zlatne slavine koje su u kratkom vremenskom periodu postale toliko popularne, i već krase veliki broj kuhinja.

(kliknite da otkrijete sve saten zlatne slavine iz naše ponude)

 

Još jedan bitan aspekt: visoki ili niski pritisak?

Iako navedeno na kraju, način dovoda vode u vašoj kuhinji je prva stvar na koju treba da obratite pažnju, jer od toga sve zavisi.

Ukoliko imate mali protočni bojler ispod sudopere, onda će vam odgovarati samo slavine za nizak pritisak, slavine sa tri creva. Ukoliko, pak, toplu vodu dobijate direktno iz vodovoda (centralni bojler), onda se radi o visokom pritisku kome odgovaraju moderne slavine za visoki pritisak sa dva creva. 

Međutim, na našem tržištu postoje mali protočni bojleri koji trpe pritisak od 6 bara koji je sasvim dovoljan da možete da odaberete slavinu za visok pritisak i da u opticaju imate višestruko veći izbor.

Ovde možete pročitati detaljnije o ovoj temi.

Izbor je na Vama.

Za koju god varijantu se odlučili, BLANCO za svakog ima odgovarajuću slavinu. Pogledajte asortiman slavina OVDE.