VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Drink.filter sistemi

Drink.filter sistemi

Sveža voda je najbolji napitak. Kada ste stvarno žedni, nema ništa prijatnije od nje. BLANCO ima besprekorno rešenje da ovo iskustvo bude funkcionalno, efikasno, a pored toga i lepo. Bez da žrtvujete jedan od ta tri aspekta. Jer sve naše filter slavine dolaze sa odvojenom ručicom kojom kontrolišete da li želite filtriranu ili običnu vodu. Pored toga, u ponudi imamo i filter slavine sa tuš funkcijom - crevom na izvlačenje.

 

Znamo da na našim prostorima pijaća voda nije najboljeg kvaliteta, a u nekim delovima zemlje umesto zdravo, konzumiranje vode iz vodovoda je čak i opasno. Pored toga, filter sistem za prečišćavanje vode u vašem domu daleko je bolja i ekonomičnija opcija od kupovanja flaširane vode. Jer pored napora i vremena koje moramo da ulažemo u dopremanje flaširane vode iz prodavnice, taj način obezbeđivanja adekvatne pijeće vode je i dosta skuplji od filtriranja. Pored toga, 2022. su u istraživanjima koje su naučnici sproveli u više od 80% ljudi nađeni tragovi mikroplastike, od kojih je polovina uzoraka  sadržala PET plastiku, koja se obično koristi u flašama za piće. Korišćenjem filter sistema u domu značajno doprinosimo životnoj sredini i da plastične ambalaže ne završe na pogrešnom mestu.


BLANCO filter-set čine sam filter, merač protoka sa ekranom i signalizacijom, elementi za konekciju i BLANCO filter slavina. BLANCO filter je kompaktan, instaliran ispod vaše sudopere i povezan sa dovodom vode i BLANCO filter slavinom po vašem izobru.

On će smanjiti sadržaj kamenca i teških metala i time osetno poboljšati kvalitet ali i ukus vode. Bez obzira želite li zaštititi svoj aparat za kafu od kamenca ili želite napuniti dečije flašice zdravom, pitkom vodom pravo iz slavine - ovaj sistem za filtriranje zadovoljiće vaše želje.

Sve BLANCO slavine za filter nude 2, odnosno 3 opcije: sa jedne strane obična topla ili hladna voda, a sa druge strane puštate isključivo filtriranu hladnu vodu. Pored toga, određeni modeli imaju i funkciju tuš-creva na izvlačenje.

 

 

A kako radi BLANCO filter?

Predfilter za čestice hvata veće čestice, kao što su zrnca peska ili fragmenti rđe. Filter sa aktivnim ugljem smanjuje oksidanse u vodi, a istovremeno obezbeđuje dug radni vek sistema filtera. Jonski izmenjivač visokih performansi obezbeđuje dobar mineralni balans, smanjuje kamenac i omekšava vodu. Najsitnije čestice i suspendovani sedimenti izvlače se iz vode pomoću filtera za fine čestice, dok runo sa aktivnim ugljem smanjuje nivo teških metala i organskih supstanci kao što su hlor ili olovo. Mirisi se takođe eliminišu u procesu.

Kada je potrebno promeniti filter?

U svakom trenutku na ekranu možete da pogledate koliko L je preostalo. Ako filter treba da se promeni, kontrolna kutija će vas upozoriti zvučnim signalom.  Tada naručite novi filter i kada stigne, jednostavno ga zamenite, tako što odvrnite stari i zavrnite novi. Bez alata.

 

 

Bez mešanja filtrirane i obične vode. 

Filtrirana i nefiltrirana voda teku odvojeno, kroz različite cevi u slavini. To znači da posuđe možete oprati nefiltriranom vodom, a pomoću druge poluge možete sipati malo filtrirane vode za piće. Filtrirana voda je odlična i za kuvanje. Imati odvojene cevi znači da se različiti kvaliteti vode ne mešaju zajedno.

 

Kreirajući ovaj fantastičan sistem za filtriranje vode, BLANCO nije štedeo na kreativnosti, pa tako u ponudi imamo različite slavine koje imaju mogućnost povezivanja na filter.

 

Od retro do modernih, od hromiranih i zlatnih do onih u silgranit bojama, od onih jednostavnijeg oblika do slavina impozantnog izgleda, obogaćenih i dodatnim funkcijama.

Kliknite ovde da pogledajte kompletnu ponudu BLANCO slavina za filter.