VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Materijali i održavanje

Materijali i održavanje

Materijali i održavanje BLANCO sudopera

U kuhinji provodimo značajan deo svog vremena. Nad sudoperom još više. Nezavisno istraživanje nemačke Unije kuhinjskih proizvođača pokazalo je da se nad sudoperom provede više od 60% od ukupnog vremena provedenog u kuhinji. Kako to? Pijenje vode, pripremanje hrane, ljuštenje, seckanje voća i povrća, pranje salata, punjenje raznih posuda vodom, pranje posuđa, ceđenje testenine, itd. su samo neke od mnogih aktivnosti koje se obavljaju upravo na ovom mestu. Dakle, sudopera je stalno u akciji. Više sati dnevno, 7 dana nedeljno, 365 dana godišnje. Zbog toga ona mora biti robusna. A istovremeno i jednostavna za održavanje.

 

 

Provereni kvalitet za vašu sudoperu

Na jednu stvar morate posebno da obratite pažnju: kvalitet. Jer vi ćete raditi više godina nad vašom sudoperom. A u vašoj BLANCO sudoperi ćete uživati čak više decenija. Bez obzira da li se odlučili za Silgranit, inox ili keramiku, jedna BLANCO sudopera sme stigne do vas tek kada prođe konačne kontrole. Jer proizvodi made by BLANCO stoje za provereni kvalitet.

 

BLANCO je ekspert u polju sudopera, slavina i sistema za otpad. I to od 1925. godine. Za svoje gotovo 100-godišnje iskustvo, BLANCO je etablirao svoju lidersku poziciju, između ostalog, kroz odlične materijale kojima su milioni korisnici širom sveta oduševljeni. Pored već poznatih materijala, kod nas ćete pronaći i inovativni materijal DURINOX®. 

U nastavku ćemo vam kratko opisati naše materijale:

 

SILGRANIT

Granitne sudopere od materijala Silgranit donose radost u kuhinju. One su tople i raznobojne. Pored toga su neosetljive i jednostavne za održavanje. I tako se dobro osećaju na dodir! Kroz svoje boje donose perfektnu harmoniju u odnosu na radnu ploču i celo kuhinjsko okruženje.

 

Na dodir čista 10-ka

Topla i hladna istovremeno. Da, to može. Glatka, ali ne previše. Taman toliko, da materijal bude rezistentan na ogrebotine i minimizuje prljavštinu. Svilenkasto meka ali ipak prirodno kamenasta.  Mi testiramo, proveravamo, i konstantno unapređujemo ovaj materijal.

 

 

Široka paleta boja za vaš svet boja u kuhinji

Antracit, tartuf ili bela? Ukusi su različiti. Uz BLANCO Silgranit sudopere ćete naći savršen spoj boja, jer svaki Silgranit model dolazi u više boja. Naše sudopere su rezistentne na fleke, obojenja, ili promene u boji - pa čak i posle višedecenijskog "sunčanja" direktno pod sunčevim zracima.

 

 

Robusna i otporna na ogrebotine

 

Voda čini ruke klizavim. Koliko puta ume da se desi, da vam zbog toga teški lonac ispadne iz ruke, ili da morate zagoreli tiganj dobro da oribate, a pri tom taj tiganj grebe dno korita. Sudopere od Silgranita takve aktivnosti sa lakoćom savladavaju. Otporne su na ogrebotine, pa čak i na kiseline. Materijal je veoma robusan i samim tim savladava svakodnevne aktivnosti u kuhinji.

 

 

Jednostavna za održavanje

Silgranit je kompozitni materijal sa specijalnom mešavinom koju smo mi razvili, sačinjen od do 80% kvarcnog peska - najtvrđeg sastojka granita. Zbog tako visokog udela kvarcnog peska, sudopere od Silgranita su posebno žilave. Površina sudopere je potpuno zatvorena i ne dozvoljava strani materijal da prodre u nju. Kod naših sudopera od materijala Silgranit važi pravilo: prljavština se zadržava na površini, ne ulazi u sam materijal sudopere. Sa jednim potezom sunđera sve nestane. I nakon toga jednostavno osušiti magičnom krpom - i voilà. 

 

 

ISTRAŽITE OVAJ DRAGULJ U DETALJE - OVDE

ODRŽAVANJE SILGRANIT SUDOPERA - NAJČEŠĆA PITANJA

 

INOX

Ako volite da vaša sudopera blista, ili biste da kombinujete sa ostalom kuhinjskom tehnikom koja ima lajsne u metalik obradi, sa inoxom nećete pogrešiti. Posebno podgradne inox sudopere daju notu otmenosti u vašoj kuhinji. Možete je kombinovati sa bilo kojom obradom radne ploče. Bilo da je u pitanju radna ploča od prirodnog kamena, ili pak od toplog drvenog dezena - vaša inox sudopera će se uklopiti u svako kuhinjsko okruženje.

 

Materijal koji traje

Nerđajući čelik (odn. inox, plemeniti čelik, rostfraj) je materijal koji se koristi još od 1912. godine. Prve sudopere u današnjoj formi nadgradnih blok sudopera BLANCO pravi još od davnih 50-ih godina prošlog veka. Od tada, konstantno unapređuje materijal da bi se dobila današnja forma sa najboljom legurom nerđajućeg čelika u branši: 18/10. To znači da u svom osnovnom sastavu čelika sadrži i 18% hroma i 10% nikla. Veći udeo hroma osigurava jaču otpornost na rđu, dok nikl - koji je relativno skuplji u proizvodnji osigurava sjaj, elastičnost i repasivizaciju oštećenih slojeva sudopere. Uzmite u obzir, da bi inox dobio svojstvo "nerđajućeg čelika", dovoljna je legura 18/0. Retki su proizvođači koji zapravo koriste plemeniti čelik legure 18/10, a da takve izjave mogu certifikatima da opravdaju. Kod BLANCO važi: quality makes the difference.

 

Karakteristike BLANCO sudopera od plemenitog čelika

  • higijenske

  • podobne za dodir sa namirnicama

  • otporne na jake udarce

  • ne blede

  • ne rđaju

  • dugovečne 

  • jednostavne za održavanje

 

DURINOX - kuhinjske sudopere lake za održavanje

 

Površina od Durinoxa je do 2,5x rezistentnija na ogrebotine i otisaka prstiju. Do ove jedinstvene površine koja je nastala u sopstvenoj kući, dolazi se unapređenim postupcima, koji su prilagođeni po meri zahteva današnje kuhinje. Sa BLANCO Durinox materijalom imate sudoperu za koju je održavanje dečija igra.

ZA VIŠE DETALJA O BLANCO INOX-u KLIKNITE OVDE

 

Keramičke sudopere

Tradicionalne, stabilne, i svaki komad je unikat. Keramika postoji već veoma dugo. Ovaj materijal koji se koristi najviše kod kupatilskih umivaonika i kada, ima čist dizajn - bez ukrasa i trikova.

 

 

Sjajne ili mat

Svaka keramička sudopera je unikat. Mi testiramo, proveravamo i optimizujemo. Kako se dobije takva glazura, koja i nakon godina korišćenja ostaje stakleno sjajna? Sa zatvorenom PuraPlus površinom, osim što daje sjaj, ova sudopera postaje i ekstremno čvrsta i jednostavna za održavanje. Posebno privlačna je keramička sudopera u mat beloj varijanti koja pokazuje svoju celokupnu snagu jedne keramičke sudopere.

KLIKNITE I SAZNAJTE VIŠE O BLANCO KERAMICI