VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

KERAMIKA

KERAMIKA

BLANCO Keramika. Doživljaj na pogled i na dodir.

Sa svojim sjajem, robusnošću i samopouzdanjem, keramičke sudopere su pravi saveznik kada su u pitanju porodične proslave. Pravi kuhinjski dragulj. Otporna je na mrlje, prljavštinu i ogrebotine, a čak se i kamenac teško lepi.

 

Vaša kada je napravljena od keramike, lavabo takođe. I posuđe se pravi od ovog fantastičnog materijala a tiganji se njime oblažu. Keramika se koristi na toliko mnogo mesta u našim domovima. Prirodna mešavina gline i sirovina kao što su kvarc ili šamot, potpuno prekrivena mineralima, čini ovaj materijal tako popularnim. Kada se peče na visokim temperaturama, ova kombinacija materijala razvija neverovatna svojstva.

 

Izuzetna lakoća održavanja.

Šta ako je sok od cvekle kapnuo u sudoperu? Nema problema. Keramičkoj sudoperi nije potrebno mnogo. Prosuti sok, kapljice crnog vina, odbačene kesice čaja – samo obrišite sve prljavštine mekim sunđerom umočenim u malo tečnosti za pranje posuđa. Nežno obrišite, isperite čistom vodom i osušite mekom krpom od mikrovlakana. Gotovo. Keramika će zadržati svoj sjaj decenijama ako redovno održavate sudoperu. 


 

Ne trebaju da vas brinu ekstremne temperature i svetlost.

Upravo ste završili sa pravljenjem preslatkog sosa od smokava a ne znate gde da odložite vreo tiganj. Šta će biti ako ga spustite na BLANCO keramičku sudoperu? NIŠTA. Vaša keramička sudopera neće imati primedbi, jer BLANCO keramika voli vruće. Do 280 stepeni. Isto važi i ako na nju stavite nešto zamrznuto. Samo treba da izbegavate bilo kakve ekstremne fluktuacije temperature. Keramika takođe voli da se zagreva na direktnoj sunčevoj svetlosti.

 

 

Naše keramičke sudopere su otporne na udarce na ogrebotine.

Ups! Lonac za kuvanje vam je iskliznuo iz ruku i udario u sudoperu. Svima nam se to desilo. Dobro je što je vaša keramička sudopera robusnija od keramike koja se koristi za kupatila. BLANCO keramičke sudopere obično izdržavaju manje udare. I sudopera i posuđe izlaze neoštećeni. Rad na BLANCO sudoperi od keramike zbog veoma robusne površine ne ostavljaju ni ogrebotine ni tragove. (izuzetak: keramički noževi)

 

Robusna glazura daje keramčkoj sudoperi otpornost na ogrebotine. Sudopere izdržavaju bez problema uobičajena kućna opterećenja.

 

BLANCO keramika je rezistentne na kiseline i fleke

Kiseli voćni sokovi ili prehrambene boje koje iscure prilikom rezanja limuna neće oštetiti sudoperu. Ona ne bledi i nema trajnih mrlja. Jednostavno isperite i obrišite. Vaša keramička sudopera ponovno je čista i svetlucava. Uobičajene kiseline i hemije, kao i namirnice intenzivnih boja kao na primer cvekla ne ostavljaju nikakve tragove. Keramičke BLANCO sudopere će ostati lepe i nakon mnogo godina. 

 

Uobičajene kućne hemije, sirća i kiseline ne ostavljaju nikakve tragove.

 

Namirnice intenzivnih boja im ne mogu ništa.

 

Bezbedna za namirnice: keramika ne upija ništa 

Stakleno tvrda površina keramičke sudopere je potpuno neutralnog ukusa i mirisa, i potpuno je higijenski bezbedna. Prženo meso prebačeno na sudoperu direktno iz tiganja ili pečeni kompiri iz rerne neće preneti na sudoperu ni miris ni ukus. Isto će se desiti i ako ostavite na sudoperi voće i povrtće. Sudopera će ostati onakva kakva je bila, netaknuta. 

 

Apsolutno je bezbedno stavljati namirnice na sudoperu, jer zatvorena glazura ne dopušta prenos materije.

 

Načini ugradnje keramičkih sudopera.

 

 

 

IGRA BOJA: harmoničan melem za oči

Da li više volite klasičan izgled u beloj, sivoj ili crnoj boji? Sjajno ili mat? A da li biste možda nešto malo ''mekše'' u kremastoj magnoliji? Napravite šareni kontrast u kuhinji sa svojom keramičkom sudoperom, Ili se odlučite za nijansu koja će se uklopiti u vaš opšti koncept. Izbor je na vama! Igrajte se bojama. Kombinujte radnu ploču sa sudoperom u boji po vašem izboru. Takođe možete nabaviti i slavinu u odgovarajućoj boji. 

OVDE POGLEDAJTE SVE BLANCO KERAMIČKE SUDOPERE.