VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Drink.filter

Drink.filter

Sveža voda je najbolji napitak. Kada ste stvarno žedni, nema ništa prijatnije od nje. No, na žalost, na našim prostorima pijaća voda nije najboljeg kvaliteta i u nekim delovima zemlje, umesto zdravo, konzumiranje vode iz vodovoda je čak i opasno. Svakako da želimo da u svoj organizam unosimo zdravu, čistu pijaću vodu i srećom, za to postoji rešenje.

 

Pored opcije kupovanja flaširane vode, filter za njeno prečišćavanje u vašem domu je daleko bolja i ekonomičnija opcija. Jer ako izuzmemo napor koji moramo da ulažemo u dopremanje flaširanje vode iz prodavnice, taj način obezbeđivanja adekvatne pijeće vode je dosta skuplji od filtriranja. Pored toga, doprinosimo očuvanju životne sredine jer često plastična ambalaža u kojoj dolazi flaširana voda, završi gde ne treba. 


BLANCO sistem za filtriranje vode čine filter, merač protoka, elementi za konekciju i BLANCO filter slavina. BLANCO filter je kompaktan, instaliran ispod vaše sudopere i povezan sa dovodom vode i BLANCO filter slavinom.

On će smanjiti sadržaj kamenca i teških metala i time osetno poboljšati kvalitet ali i ukus vode. Bez obzira želite li zaštititi svoj aparat za kafu od kamenca ili želite napuniti dečije flašice zdravom pitkom vodom pravo iz slavine, ovaj sistem za filtriranje zadovoljiće vaše želje.

BLANCO sistem za filtriranje vode nudi 3 opcije: toplu, hladnu i filtriranu hladnu vodu.

 

 

A kako radi BLANCO filter?

Predfilter za čestice hvata veće čestice, kao što su zrnca peska ili fragmenti rđe. Filter sa aktivnim ugljem smanjuje oksidanse u vodi, a istovremeno obezbeđuje dug radni vek sistema filtera. Jonski izmenjivač visokih performansi obezbeđuje dobar mineralni balans, smanjuje kamenac i omekšava vodu. Najsitnije čestice i suspendovani sedimenti izvlače se iz vode pomoću filtera za fine čestice, dok runo sa aktivnim ugljem smanjuje nivo teških metala i organskih supstanci kao što su hlor ili olovo. Mirisi se takođe eliminišu u procesu.

Kada je potrebno promeniti filter?

Ako filter treba da se promeni, kontrolna kutija će vas upozoriti zvučnim signalom. Tada naručite novi filter i kada stigne, jednostavno ga zamenite, tako što odvrnite stari i zavrnite novi.

 

 

Bez mešanja filtrirane i obične vode. 

Filtrirana i nefiltrirana voda teku odvojeno, kroz različite cevi u slavini. To znači da posuđe možete oprati nefiltriranom vodom, a pomoću druge poluge možete sipati malo filtrirane vode za piće. Filtrirana voda je odlična i za kuvanje. Imati odvojene cevi znači da se oba kvaliteta vode ne mešaju zajedno.

 

Kreirajući ovaj fantastičan sistem za filtriranje vode, BLANCO nije štedeo na kreativnosti, pa tako u ponudi imamo različite slavine koje imaju mogućnost povezivanja na filter.

Od retro do modernih, od hromiranih i zlatnih do onih u silgranit bojama, od onih jednostavnijeg oblika do slavina impozantnog izgleda, obogaćenih i dodatnim funkcijama.

Kliknite ovde da pogledajte kompletnu ponudu BLANCO slavina za filter.