VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Drink.filter

Drink.filter

Sveža voda je najbolji napitak. Kada ste stvarno žedni, nema ništa prijatnije od nje. BLACNO ima besprekorno rešenje da ovo iskustvo bude funkcionalno, efikasno, a pored toga i lepo. Bez da žrtvujete jedan od ta tri aspekta. Jer sve naše filter slavine dolaze sa odvojenom ručicom kojom kontrolišete da li želite filtriranu ili običnu vodu. Pored toga, u ponudi imamo i filter slavine sa tuš funkcijom - crevom na izvlačenje.

 

Znamo da na našim prostorima pijaća voda nije najboljeg kvaliteta, a u nekim delovima zemlje umesto zdravo, konzumiranje vode iz vodovoda je čak i opasno. Pored toga, filter sistem za prečišćavanje vode u vašem domu daleko je bolja i ekonomičnija opcija od kupovanja flaširane vode. Jer pored napora i vremena koje moramo da ulažemo u dopremanje flaširane vode iz prodavnice, taj način obezbeđivanja adekvatne pijeće vode je i dosta skuplji od filtriranja. Pored toga, 2022. su u istraživanjima koje su naučnici sproveli u više od 80% ljudi nađeni tragovi mikroplastike, od kojih je polovina uzoraka  sadržala PET plastiku, koja se obično koristi u flašama za piće. Korišćenjem filter sistema u domu značajno doprinosimo životnoj sredini i da plastične ambalaže ne završe na pogrešnom mestu.


BLANCO filter-set čine sam filter, merač protoka sa ekranom i signalizacijom, elementi za konekciju i BLANCO filter slavina. BLANCO filter je kompaktan, instaliran ispod vaše sudopere i povezan sa dovodom vode i BLANCO filter slavinom po vašem izobru.

On će smanjiti sadržaj kamenca i teških metala i time osetno poboljšati kvalitet ali i ukus vode. Bez obzira želite li zaštititi svoj aparat za kafu od kamenca ili želite napuniti dečije flašice zdravom, pitkom vodom pravo iz slavine - ovaj sistem za filtriranje zadovoljiće vaše želje.

Sve BLANCO slavine za filter nude 2, odnosno 3 opcije: sa jedne strane obična topla ili hladna voda, a sa druge strane puštate isključivo filtriranu hladnu vodu. Pored toga, određeni modeli imaju i funkciju tuš-creva na izvlačenje.

 

 

A kako radi BLANCO filter?

Predfilter za čestice hvata veće čestice, kao što su zrnca peska ili fragmenti rđe. Filter sa aktivnim ugljem smanjuje oksidanse u vodi, a istovremeno obezbeđuje dug radni vek sistema filtera. Jonski izmenjivač visokih performansi obezbeđuje dobar mineralni balans, smanjuje kamenac i omekšava vodu. Najsitnije čestice i suspendovani sedimenti izvlače se iz vode pomoću filtera za fine čestice, dok runo sa aktivnim ugljem smanjuje nivo teških metala i organskih supstanci kao što su hlor ili olovo. Mirisi se takođe eliminišu u procesu.

Kada je potrebno promeniti filter?

U svakom trenutku na ekranu možete da pogledate koliko L je preostalo. Ako filter treba da se promeni, kontrolna kutija će vas upozoriti zvučnim signalom.  Tada naručite novi filter i kada stigne, jednostavno ga zamenite, tako što odvrnite stari i zavrnite novi. Bez alata.

 

 

Bez mešanja filtrirane i obične vode. 

Filtrirana i nefiltrirana voda teku odvojeno, kroz različite cevi u slavini. To znači da posuđe možete oprati nefiltriranom vodom, a pomoću druge poluge možete sipati malo filtrirane vode za piće. Filtrirana voda je odlična i za kuvanje. Imati odvojene cevi znači da se različiti kvaliteti vode ne mešaju zajedno.

 

Kreirajući ovaj fantastičan sistem za filtriranje vode, BLANCO nije štedeo na kreativnosti, pa tako u ponudi imamo različite slavine koje imaju mogućnost povezivanja na filter.

Od retro do modernih, od hromiranih i zlatnih do onih u silgranit bojama, od onih jednostavnijeg oblika do slavina impozantnog izgleda, obogaćenih i dodatnim funkcijama.

Kliknite ovde da pogledajte kompletnu ponudu BLANCO slavina za filter.