VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Kako industrijski stil funkcioniše u kuhinji?

Kako industrijski stil funkcioniše u kuhinji?

Veliki gradovi odišu urbanom atmosferom. Karakterišu ih široke ulice, puno betona, staklenih fasada i funkcionalan dizajn. Ovde je industrijska kultura čvrsto ukorenjena. Kao rezultat toga, ovaj stil se ubrzo se našao u dizajnu enterijera.

Ako danas želite da uživite u ovom urbanom osećaju, onda je industrijski stil, kao unutrašnji izgled vašeg doma, pravi izbor za vas. Dozvolite da vas malo inspiriđemo kako biste kreirali funkcionalan industrijski dizajn vašeg doma i kuhinje.

 

OSNOVNA IDEJA IZA INDUSTRIJSKOG IZGLEDA JE IZLAGANJE KONSTRUKCIJA

Industrijski stil nastoji da kombinuje što više funkcija u jednoj prostoriji. U potkrovlju su prostorije za život, spavanje, kuvanje i jelo spojene zajedno, dok je konvencionalni raspored enterijera razbijen. Kuhinje obično sadrže ostrvo u sredini životnog prostora. Odmah pored je veliki trpezarijski sto, postavljen reflektorima ili industrijskom rasvetom.

Materijali koji se koriste za podove i zidove zauzimaju centralno mesto u industrijskom stilu. Podovi su obično neobojeni beton ili stare, nepolirane pločice. Zidovi se uglavnom ostavljaju u prvobitnom stanju. Kao rezultat, neobrađeni zid se mestimično prozire, ili malter daje zidu grubu teksturu.  Uobičajno je da se vide drvene grede ili metalna konstrukcija. Takva nesavršenost je poželjna, jer daje prostoru svoj karakter. To znači da raskošna dekoracija i dodaci nisu potrebni, jer bi umanjili efekat prostora.

 

KAKO PRILAGODITI SUDOPERU I SLAVINU OVOM STILU ENTERIJERA?

Pratite sve ono što je gore napisano: jasne linije i robusnost. BLANCO Silgranit sudopere u crnoj boji postavljaju sjajne akcente u industrijskom stilu. Ako su ukombinovani sa mat crnim slavinama iz našeg asortimana dobija se potpuna celina. 

Ako vam je to crna boja malo previše, možete isprobati i BLANCO Silgranit sudopere u vulkan sivoj, kamen sivoj ili antracit boji, takođe će se savšrno uklopiti.

INOX slavine, kao malo klasičnije slavine, uvek će se lepo uklopiti u ovaj sirov stil uređenja enterijera.

Upoznajte BLANCO asortiman sudopera i slavina i izaberite svoju savšrenu kombinaciju koja će se uklopiti u industrijski ili bilo koji drugi stil uređenja enterijera kojem težite.