VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

Kakve trendove u dizajnu kuhinja možemo očekivati ​​u 2024. godini?

Kakve trendove u dizajnu kuhinja možemo očekivati ​​u 2024. godini?

Suvišno je isticati da je kuhinja srce doma. Naše primarno gorivo su hrana i voda, a gde do njih dolazimo nego u kuhinji. Za mnoge ljude, ovo je prostorija gde započinju dan, doručkom i šoljom kafe ili čaja, prva stanica nakon povratka sa posla ili iz škole i poslednje mesto koje posete pre odlaska u krevet. Ako se malo zapitamo, zaista dosta vremena provodimo u ovoj prostoriji i nije čudno da ona ima veliki uticaj na nas.  

Bilo da u ovoj godini želite da osvežite i nadogradite vašu staru kuhinju ili da se useljavate u potpuno novi dom koji želite da skrojite po svojoj meri, pročitajte koji se to trendovi predviđaju za 2024. godinu. 

 

Organizovano i funkcionalno skladištenje

Kako kaže jedan poznati Američki dizajner enterijera „Jednostavno sakrivanje stvari u ormarićima više nije opcija“. Sve mora imati svoje određeno mesto, dobro organizovano i lako dostupno. Skrivene fioke za začine, ormarići od poda do plafona, posebna ostava u cokli ispod kuhinjskih ormarića ili posebna pregrada za male kuhinjske aparate.

Nered u kuhinjskom ormariću ispod sudopere svakako više nije opcija. Dobro uređen ovaj prostor već vam garantuje manje haosa u kuhinji. Pogledajte BLANCO sisteme za odlaganje otpada, skrivene i dobro organizovane ispod sudopere i ispunite ovaj zadatak.

Pozivaću se na ovaj trend, drugi dizajneri ističu da puno dobro organizovanih donjih kuhinjskih ormarića ostavlja dovoljno prostora da se kod gornjih zidova možemo pozabaviti osvetljenjem i umetničkim trenutcima.

 

Jarke boje

Potpuno bele kuhinje su imale svoj trenutak da zablistaju, sada je došlo vreme za nešto bogatije, tamnije nijanse. Mnogi dizajneri enterijera su obožavaoci  nameštaja u jarkim zelenim, crvenim i kraljevsko plavim bojama. U kuhinji se sada možete igrati vašim omiljenim bojama. Tamno zelena, bordo, tamnija boja drveta i crna su svakako lako zamislive nijanse u ovoj prostoriji.  

Ako već imate svoju staru kuhinju a želite trend promenu, ovo ćete lako postići farbanjem elemenata, lepljenjem folija, dodavanjem nekih detalja...samo vodite računa, crvena boja otvara apetit.


Aspirator kao zvezda kuhinje

Svakoj kuhinji je potrebna neka fokusna tačka, a aspirator se vraća na veliku scenu kao zvezda kuhinje.  Ove godine gledaćemo aspiratore od gipsanih ploča, lajsni, dasaka i letvica, metala, pa čak i od cigle ili kamena. 

 


Asimetrija

Do sada su kuhinje uglavnom težile simetriji i nekakvoj ravnoteži ali dizajneri ističu da je tom trendu kraj u ovog godini. Asimetrija je zakucala vrata i kreativnost u vidu raznih boja, šara, materijala daje neodoljiv izgled modernim kuhinjama. U praksi to znači da možete imati policu na samo jednoj strani zida ili ostrva ili da možete mešati vertikalne ormariće i horizontalne fioke jedne pored drugih.

 

Topliji zemljani tonovi

Već smo spomenuli da su bele kuhinje prošlost i da prema vodećim dizajnerima u svetu sada dominiraju tople, neutralne palete boja koje umiruju sva naša čula. Ovo se kreće od kremasto bele do tamne šumske zelene boje.

Sigranit sudopere iz BLANCO asortimana dostupne su u nekoliko prirodnih kremastih tonova koji će se lako uklopiti u ovaj novi trend. Nežnobela, tartuf, vulkan siva savršeno će se uklopiti u toplinu jedne kuhinje.

 

Pozadine od kamena

Ovo nije tolika velika novina. Kamen u kuhinji se mogao viđati i ranije, najčešće na zidovima. Ali dizajneri ističu da će ga biti sve više. BLANCO stena siva boja, kako sudopera, tako i slavina, savršene su za ovakve kuhinje.