VAŠ EKSPERT ZA KUHINJU

KUHINJA NA RADNOM MESTU

KUHINJA NA RADNOM MESTU

Mesto okupljanja i razmene ideja.


Tokom radne nedelje ljudi provedu 40, a nekada i više sati na radnom mestu. Upravo zbog toga je dobro planirana kuhinja na poslu od velike važnosti. Ona nije samo mesto u kom se pravi kratka pauza za jelo, već i prostor za okupljanje zaposlenih. Oni će često tamo razmenjivati ideje i jačati svoje poslovne veze, a sve to na kraju ima dobar uticaj na produktivnost i samim tim poslovanje firme.

 

Lako održavanje je prioritet. 

S obzirom na to da će kuhinju na poslu deliti mnogo ljudi, važno je da ona ima radnu površinu, frontove, pod i sudoperu koje se lako održavaju. Jer, čim ima više ljudi, više je i nereda. Ne treba zaboraviti ni veliku količinu otpada koji ostaje iza velikog broja ljudi, te treba uložiti i u prostran i dobro organizovan sistem za otpad kako bi ovaj zajednički prostor bio uvek uredan.


 

Prednost je u ispijanju čaja i kafe. 

Ovakve kuhinje u najčešćem broju slučajeva nemaju namenu pripreme jela. Zato kuhinjski pribor kao što su šerpe, tiganji, lonci nisu prioritet. Stoga nema potrebe da gomilate ili nabavljate kuhinjski pribor koji je u ovom slučaju bespotreban.


 

Radnici najčešće koriste kuhinju na radnom mestu za ispijanje čaja ili kafe.  Zbog toga kuhinja na radnom mestu treba da ima mnogo mesta za šolje i čaše, važno je da se svaki dostupan prostor iskoristi za odlaganje, a glavno mesto zauzima aparat za kafu.

 

Mesto za okupljanja zaposlenih. 

Kao što je već naglašeno, bilo bi najbolje da je kuhinja na radnom mestu što veća. Najbolje je da je u stilu otvorenog prostora, jer se time izbegava gužva i ima mesta za sve. Odaberite veliki sto sa dosta stolica ili prostran šank sa visokim stolicama.